fredag 20 april 2018

Pink Gellac - 182 Dynamic Pink

Utskickat för recension

Vilket helt underbart väder det är ute! Jag ska strax packa ihop lite fika och ta mig ner till vår damm i skogen tänkte jag. Igår var vi och planerade lite mera kök och oj vad det snurrar mycket i huvudet. Men kul är det.

Jag fick en förfrågan om jag vill testa gellack från ett märke som heter Pink Gellac och tänkte att det kunde ju vara kul eftersom jag aldrig testat lack som behöver härda under uv-ljus förut. Jag fick ett startpaket skickat till mig och detta innehåller: 1 LED UV-lampa, primer, bas & topp lack + en färg som i mitt fall var 182 Dynamic Pink. Man får också med cleanser och removal pockets.

Eftersom det här var första gången jag skulle testa något liknande läste jag väldigt noga innan jag började. Egentligen ska man börja med att buffra naglarna, detta gjorde jag inte eftersom mina blir extremt fula då. Man måste vara riktigt noga med att naglarna är rena och torra innan man börjar. Jag la först på ett lager med primer som fick torka en liten stund. Sen på med baslack som ska in under lampan i 30 sekunder. Efter det är det dags för lacket. För varje lager du använder ska du härda det under lampan i 60 sekunder. Jag har två lager och det var suveränt enkelt att måla med måste jag säga. För det man ska tänka på med alla de här produkterna är att man absolut inte får ha något nere i nagelbanden när man sätter in fingrarna under lampan. Då finns det risk för reaktioner och skador. Om man bara är försiktig så är det absolut ingen fara. Och som sagt alla produkterna var fantastiska att jobba med så är man lite van vid att måla är det inga problem alls. Efter de två lagren med lack så var det dags för topplack som också ska in under lampan i 60 sekunder.

Det kanske låter lite omständligt det här, men jag måste säga att jag var mycket positivt överraskad till hur smidigt det ändå var. Hållbarheten ska enligt manualen vara upp till 14 dagar. Det här kan jag inte uttala mig om alls eftersom jag i min förvirring troligen glömde topplacket på högerhanden och faktiskt plockade bort alltihopa redan samma kväll, men jag är rätt säker på att det borde hålla i alla fall 1-2 veckor. Jag kan också nämna att det var smidigt att plocka bort. Om ni använd foliemetoden till glitterlack nån gång så kan jag säga att principen är exakt den samma här. Man har en speciell borttagningsficka på nageln 10-15 minuter och sen är det som när man använt peel of lack, man tar alltså bort lacket med en orangepinne nagel för nagel. Dock måste jag säga och det gäller även när jag använt peel-of att mina naglar blir väldigt torra. Så olja ordentligt efteråt och även under de dagar du har lacket på nageln.

Allt som allt så tror jag på den här produkten även om jag själv troligen inte kommer bli en storanvändare, men om jag skulle få för mig att åka på semester en längre tid är ju det här helt perfekt. Om ni är sugna på att testa så finns startkit och en mängd färger att köpa här.

Sent out for review

What a wonderful weather we have! I will very soon pack myself a little picknic basket and head down to our pond in the woods. Yesterday we were planning a little more kitchen and my head is spinning with ideas right now. Fun but really hard I must say. 

I was asked if I wanted to test gellack from a brand named Pink Gellac and thought it might be fun because I never tested polish that needs to cure under UV light before. I received a starter pack and this is what it contains: 1 LED UV lamp, primer, base & top coat + one color that in my case was 182 Dynamic Pink. You also get cleanser and removal pockets.

Because this was the first time I would try something like this, I read very carefully before I started. Actually, one should start by buffering the nails, I did not do that because my nails gets extremely ugly then. You must be sure that the nails are clean and dry before you begin. I first put on a layer of primer that was allowed to dry for a little while. Continue on with base coat that needed to cure under the lamp for 30 seconds. After that it's time for the color. For each layer you use you need to cure it under the lamp for 60 seconds. I have two layers and it was super easy to paint with. I was really impressed. For all these products, keep in mind that you need to be  very careful during application so you wont get any products in your cuticles. If you do and cure your nails you might get reactions on your skin. If you're just careful, it's absolutely no danger. And as I said, all the products were great to work with, so if you are a little used to painting, there's no problem at all. After the two layers of polish,  it was time for the topcoat to enter the lamp for 60 seconds.

It might sound a bit windly to do all these steps, but I have to say that I was very pleasantly surprised at how smooth it was. According to the manual, durability should be up to 14 days. I can't comment on this at all because, in my confusion, I probably forgot the topcoat on the right hand and actually had to take it all of that same evening, but I'm pretty sure it should last at least 1-2 weeks. I can also mention that it was easy to remove. If you use the foil method for glitter sometimes you will easy understand how to do this. You have a special removal pocket on the nail for 10-15 minutes and then it's like when using peel off base, you remove the polish with an orange stick nail by nail. However, I have to say that after using this and also when I have used peel-off my nails become very dry. So oil well afterwards and even during the days you have the polish on the nail.

All in all I think this is a really good product even though I probably will not be a major user, but if I would like to go on holiday for a longer period, this would be absolutely perfect. If you want to try this product you can purchase it here. 
4 kommentarer :

  1. Det ser riktigt läckert ut!

    SvaraRadera
  2. Fin färg! Jag använder ibland gelunder och överlack för att stärka mina naglar när de skivar sig mycket. På det håller även vanliga lack fantastiskt bra :)

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!