onsdag 1 oktober 2014

Comparision Chanel Taboo & Depend 419

Förra veckan (tror jag det var) visade jag Depend 419 och det har varit diskussioner angående hur pass likt det här lacket skulle vara Chanel Taboo. Nu är jag ju ägare av bägge så jag tog och gjorde en liten snabb jämförelse.

Om man kollar på flaskorna så ser dom riktigt lika ut, men man ser också direkt att Taboo har lite mer färgskiftningar i sig.

När det gäller applicering så är bägge två smidiga att lacka med. Bägge täcker på två lager. Taboo torkar möjligen något snabbare.

Hur är det då med färgen. Är dom dupes? Nej, det är dom inte, men visst är dom lika. Taboo är en något mörkare lila, med lite blåaktigt skimmer i och 419 drar mer åt det rödlila hållet. Bägge är mycket vackra och eftersom dom nu inte är dupes så är jag väldigt glad att jag äger bägge flaskorna.

En fråga som poppade upp i mitt huvud är i hur pass mycket milliliterpriser skiljer sig från de här två flaskorna. Den ena från ett fint modemärke som Chanel och det andra från budgetmärket Depend.

Efter en liten uträkning ser det ut så här: Depends flaska innehåller 5ml och kostar på mitt Ica Maxi 22 kronor alltså 4,4 kronor per/ml. Chanel flaskan innehåller 13ml och kostar 250 kronor alltså 19 kronor per/ml

Vilket tycker ni är finast?

Last week (I think it was), I showed Depend 419 and there have been discussions about how similar that polish would be to Chanel Taboo. Since I'm the proud owner of both polishes I did a very quick comparison. 

If you look at the bottles they look really similar, but one also sees immediately that Taboo has a little more color changes in it than Depend. 

When it comes to application they are both very nice to apply and  both covers in two layers. Taboo dries possibly slightly faster. 

So how about the color are they dupes? No, they're not, but certainly they're equal. Taboo is a slightly darker purple, with a little bluish shimmer and 419 pulls more towards the reddish purple side. Both are very beautiful and since they're not dupes I'm very glad that I have both of them. 

One question that popped into my head is how much milliliters prices differ from these two bottles. One from a fine fashion brand Chanel and the other from budget brand Depend. 

After a little calculation, it looks like this: Depends bottle contains 5ml and costs on my local store 22 SEK (3,04 USD) thus 4.4 SEK (0,61 USD) per / ml. Chanel bottle contains 13ml and costs 250 SEK (34,54 USD) and that will be 19 SEK (2,62 USD) per / ml 

So which one is your favorite of these two polishes?

25 kommentarer :

 1. Bra jämförelse och jag trodde väl aldrig att jag skulle säga detta, men jag tycker att 419 är snyggare än Taboo....aooch...;-)

  SvaraRadera
 2. Tack för jämförelsen! Jätteroligt att se. Jag tycker Taboo är finare, tycker om att det är mörkare och det blå skimmret. Fast 419 är fint också, får nog ta att lägga vantarna på även det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är ju väldigt fina bägge två och vilken man tycker bäst om kanske beror lite på vilket humör man är på just då.

   Radera
 3. I like this comparison, and the Depend really is pretty too!

  SvaraRadera
 4. Do you have CG let's groove? I read somewhere that it is also a dupe for taboo. I like both, depend and taboo

  SvaraRadera
  Svar
  1. No, sorry don't have that one. Need to check it out though.

   Radera
 5. Oj va lika de va ändå! Mer lika än jag trodde. Båda är fina, gillar att du gjorde en jämförelse på pris/ml. Väldigt ofta glömmer folk den mängd ml man faktiskt köper och kollar bara på priset per flaska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så jag tänkte. Dessutom trodde nog aldrig jag att jag skulle göra en jämförelse just mellan dom här märkena.

   Radera
 6. Båda är snygga, men Chanel är nog ett strå vassare tycker jag :) Kul jämförelse!

  SvaraRadera
 7. Tycker faktiskt Depend är finare! Jag hade Taboo men sålde det då jag blev sjukt besviken på det. Mycket mörkare än jag trodde och var bara riktigt fint i solljus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taboo är klart mörkare än vad man förväntar sig, men å andra sidan gillar jag ju mörka lack så för min del är det ett ljuvligt lack.

   Radera
 8. Tycker Taboo är fylligare i färgen på bilden. Men kanske inte så snyggt att jag skulle lägga så mkt mer på den än depend. Väldigt lika onekligen men som sagt Taboo ser mörkare mer fylligare ut. Hur var det med att hålla då? Alltså hur länge klarade sig respektive nagellack utan att börja flagna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hade jag inte dom så länge just den här gången. Det där med hållbarhet är svårt att säga hur det är med. Dels därför att olika märken sitter olika på olika människor och också olika beroende på över och underlack. Jag har för mig att Chanel faktiskt inte satt superbra på mig, men inte heller dåligt.

   Radera
 9. Taboo är klart snyggast, även om Depends också är jättefint. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taboo har ju en liten speciell plats i mitt hjärta, men det har å andra sidan Depend också.

   Radera
 10. Jag kan inte välja vilket som är snyggast för båda ä väldigt snygga,. Kommer helt klart att kolla in Depend

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Helt klart värt pengarna.

   Radera
 11. De är båda jättefina! Måste skaffa 419 <3

  SvaraRadera
 12. Tack för jämförelsen! Har inte testat mitt 419 än, fy på mig!

  SvaraRadera
 13. Jag tror nästan att jag föredrar Depend =) Tur att jag har det i samlingen! :D

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!