fredag 7 december 2018

China Glaze - Santa's Side Chick

Idag har jag ägnat mig åt andningsorgan och mikrobiologi, tenta nästa vecka ni vet.. Det är väl också vad jag kommer ägna helgen åt. En massa pluggande.

Behövde i alla fall lite paus nu och kände för att fixa till naglarna lite. Eftersom det är lite rött tema på Instagram så är det återigen ett rött lack som visas. China Glaze Santa's Side Chick har jag för mig är från förra årets julkollektion. Det torkar matt och det torkar fort, så man får vara snabb när man målar. Jag tog bort alltihop och började om en gång. Det vill rinna ner i nagelbanden och bråkades lite med mig. Men, skam den som ger sig. Test nummer två gick desto bättre och två lager är vad jag har av det här lacket. Även om det torkar matt så brukar jag, och så även nu, ta en omgång "vanligt" topplack och sen ett matt ovanpå det. Blir mycket bättre hållbarhet på det sättet.

Det här lacket är helt ljuvligt med glansigt topplack på, men det blir faktiskt mycket snyggare med matt. Man får en lite mörkare färg på det sättet och det blir ett härligt djup i lacket också. Jag tycker absolut det var värt att bråka lite med för att få fram det här slutresultatet.

Today I have devoted myself to the respiratory system and microbiology, another exame next week you know. Well, I'm also going to spend the weekend doing a lot of studying. 

But I needed a break and felt like repaint my nails. There are a red theme going on over at Instagram so that is why there is another red polish today. China Glaze Santa's Side Chick belongs to last year's christmas collection. It dries matte and it dries quickly, so you have to be quick when painting. I took it all of and restarted once. It has a tendency to pool down in the cuticles and I got irritated and took it of. But, shame on the one who gives up. Test number two went much better and two layers are what I have. Even though it dries matte, I usually take one layer of "plain" topcoat and put a matte topcoat on top of it. It lasts so much longer that way. 

This polish is very beautiful with a glossy topcoat, but it is actually much nicer with matte. You get a little darker color that way and you get a wonderful depth in the polish as well. I definitely think it was worth redoing it to get this final score.

4 kommentarer :

 1. Fint! Färgen är verkligen fin och jag som från början inte gillade matta lack börjar vänja mig - det här var riktigt riktigt snyggt i sin finish.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vänjer sig vid det mesta faktiskt. Jag har ju börjat gilla både texturlack, rosa och brunt på naglarna :)

   Radera
 2. Jag tycker det ser alldeles fantastiskt snyggt ut!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!